Fikirlerimi, projelerimi ve bilgimi internet üzerinden paylaşmak istiyorum. Şimdiye kadar bunu sürdürülebilir bir şekilde başaramadım. Bu nedenle blog yazmaya nasıl başladığıma dair pek çok hikayem var. Her seferinde büyük bir heyecanla başladım. Ancak beş altı yazıdan sonra yeni bir yazı yazma motivasyonum kayboldu.
Bu durumu eşimle paylaştığımda, "Bir şeye başlamayı seviyorsun ama devam etmiyorsun " dedi. Motivasyon eksikliğimi anlamaya çalışırken 2020 yılında bir oturuma katıldım. Türkiye'nin ünlü karikatüristlerinden Selçuk Erdem, "Hiçbir şey yapmamak için çok fazla içsel bahane var. Mesela renkli ve pahalı kitaplar ya da kalemler. Siz çizerken sizi yargılıyorlar. Bu yüzden en ucuz ve çekici olmayanları seçmelisiniz " dedi. Toplantıdan sonra onun haklı olduğunu anladım ve daha önceki denemelerimde de benzer adımlar attığımı fark ettim. Rutini kırmak için yeni bir şey denemeliydim.
İlk eylem olarak, blog yazmak için içsel motivasyonumu bulmaya karar verdim. Beni motive eden şey yeni şeyler öğrenmek, bilgimi paylaşmak ve eğlenmekti. Daha sonra motivasyonumu artırmak için bu yazıyı yazdım. Motivasyonumu kaybedersem, tekrar bulmak için bu yazıyı okumayı planlıyorum. Ayrıca doğru yönlendirme ile neler yapabileceğimi göstermek için Selçuk Erdem'in verdiği yönergeler ile hiçbir çizim becerim olmadan çizdiğim karikatürü de ekledim.
Özetle sizlere blog yazma konusunda doğru yönlendirmeyi yapmaya çalışıyorum.
- Blog yazmak için bir amaç bulun. "Neden blog yazmak istiyorum?" sorusunu yanıtlayın.
- Medium veya Linkedin gibi sahip olduğunuz şeylerle başlayın.
- Blogun temasına veya tarzına odaklanmayın.
- Arkadaşlarınızdan erken geri bildirim toplayın.
- Kendinize karşı samimi olun.
Beni blog yazmaya teşvik eden eşime ve Selçuk Erdem'e teşekkür ederim.