Doğum Günün Kutlu Olsun Türkiye

Evet, bugün modern Türkiye'nin doğum günü. Yüz yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde doğdun. Onlara çok şey borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl kurulduğunu anlatmak istemiyorum çünkü sizden özür dilemek zorundayım.

Bu mesajı sana ve herkese, cumhuriyeti inşa ederken gösterdikleri çaba sayesinde yazabiliyorum. Sizler olmasaydınız modern Türkiye var olamazdı. Ancak biz buna sahip çıkamadık. Bize açtığınız muasır medeniyetler yolunu terk ettik. Günlük saçmalıklarla boğuşuyor ve hayatta kalmaya çalışıyoruz.

Cumhuriyeti biz kurduk,onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.

Mustafa Kemal Atatürk

Babana çok şey borçluyuz, çünkü bizi uyardı, umudumuzu ve inancımızı kaybettiğimizde doğru yolu bulmamız için bize rehberlik etti. Ancak biz kulaklarımızı tıkadık. Oysa baban Nutuk'ta, Atatürk'ün Türk Gençliğine Hitabesi'nde ve daha pek çok yerde bizi defalarca uyardı. Umudunuzu kaybetmeyin dedi. Ama biz kaybettik.

Senin 100. doğum günün olan bu yıl anladım ki seni isteyenler vazgeçerse her şey daha kötüye gidiyor. Bilime inanan insanlar vazgeçerse her şey daha kötüye gidiyor. Üretenler vazgeçerse her şey daha kötüye gidiyor. Çünkü sen bize emanetsin. Daha kötüye gitmemek için umutlarımızı ve inançlarımızı kaybetmeden elimizi taşın altına koymalıyız.

Sen gençsin, henüz 100 yaşındasın. Senin için uzun bir yolculuk var ama biz seni bazen yalnız bırakıyoruz. Beni affetmeni istemiyorum. Sadece sahip olduğumuz son şeylerle, kalbimizdeki sevgiyle ve damarlarımızdaki asil kanla seni koruyacağımıza inan ve güven. Görevimiz, seni yükseltecek ve yüceltecek yeni nesli korumak ve eğitmek olacaktır.

Görevimiz daha yeni başladı. Seni atalarımızdan devraldık ve babanın vizyonu ve rehberliği ile muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacağız. O bize bizim kendimize inandığımızdan daha çok inandı. Bu sefer onları utandırmamak için elimizden geleni yapacağız. Bu kez bilimin meşalesini kullanacağız, üreteceğiz, seni, babanı ve silah arkadaşlarını onurlandıracağız.

Son olarak, bu günleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Yaptıklarını, ihanetlerini vs. Şunu bilsinler ki, bir gün onlar toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak.